CIRKULÆR ØKONOMI I BYGGERIET

I Teqton er bæredygtighed en stor del af vores forretningsgrundlag. Vores produkter sikre, at materialerne produceres med stort fokus på bæredygtighed. Både i fremstillingsprocessen og efter produktetslevetid er der store genanvendelsesmuligheder.


Der er meget fokus på den cirkulære økonomi i byggeriet, da branchen generelt har materialetunge processer, og der kræves betydelige ressourcer. Det er derfor også afgørende, at ressourcerne bliver brugt korrekt og effektivt.

En af Teqtons unikke fordele, sammenlignet med andre produkter i branchen, er den særlige sammensætning af vores produkter. I vores produkter bruger vi sparsomme til ingen ressourcer.
Vores brug af støbeblandinger fra lokale grusgrave betyder minimal transport, hvilket reducerer vores mængde af CO2 ved transport af materialer.

Vi maksimerer den positive effekt af vores arbejde, mens vi konstant arbejder på at minimere de negative effekter.

Teqtons cyklus over vores forretningspraksis.

TEQTONS CIRKULÆRE ØKONOMI I BYGGERIET

Teqton følger ikke kun industrien, men stræber snarere mod proaktivt at reducere CO²-udledningen. Dette gør vi gennem hele værdikæden. Derudover sigter vi efter at reducere brugen af nye materialer, for at sikre, at vores produkter i højere grad er bæredygtige. Bæredygtighed for os er ikke kun, når vi producerer vores produkter, men også muligheden for at genbruge og genanvende efter produkternes levetid.

Vores produkter fremstilles direkte på byggepladsen og springer derfor en del af forsyningskæden over, nemlig selve produktionsstedet, hvor præfabrikerede betonprodukter fremstilles. Dermed kan byggefasen forkortes ved hjælp af Teqtons produkter. Og dette sparer CO².

Teqton-gulvene er uden stålarmering, hvilket gør det nemmere at genbruge til nye materialer efter gulvbelægningens levetid. Vores betons høje slidstyrke giver en vurderet brugergrænseflade på 30-50 år.

Det er muligt, at op til 80 % af det nedbrudte materiale kan indgå i nye byggerier. Det handler altså ikke kun om at reducere ressourcer, men også om at bruge de rigtige ressourcer på den rigtige måde.

Op til 80 % af Teqtons produkter kan genanvendes..

VORES PRODUKTER

Teqtons fugefrie betongulve er et godt valg, både i forhold til miljøet og til jeres nye gulv. Teqbase er grundlaget og kan også benyttes som arbejdsplatform for selve byggeriet. Slutligt placeres slidlaget Teqplan, som der kan benyttes som det er i lagerhaller mv. eller få slibninger som egner sig til butik og kontormiljøer

TEQTONS ARBEJDE MED MILJØ OG CSR

Teqton lægger grundlaget for en bæredygtig og grønnere fremtid.

MERE INFO OM TEQTONS ARBEJDE?

Kontakt Ole Skov for spørgsmål og vejledning