DGNB-CERTIFICERING

Teqton kan være en del af DGNB-Certificerede byggerier, hvilket matcher vores mål om at bidrage med flere grønne byggerier.


Med Teqton som leverandør, kan vi levere LCA og EPD, så du kan opnå forskellige certificeringer indenfor bæredygtige byggerier. En af disse certificeringer er DGNB-Certificeringen, som bygger på FN´s definition af bæredygtighed.

DGNB-systemet evalueres ud fra seks hovedområder, hvor miljø kvalitet, økonomisk kvalitet og social kvalitet vægtes 22,5 %. Dertil kommer teknisk kvalitet med 15 %, proceskvalitet med 12,5 % og områdets kvalitet med 5 %.

Afhængig af hvilken udmærkelse man sigter efter, kan man blive tildelt platin, guld eller sølv. Derudover er der også en tillægsudmærkelse som er et DGNB hjerte, som omhandler trivsel og indeklima, og DGNB diamant, som er en anderkendelse af arkitektikonisk kvalitet.

FAKTA OM DGNB-CERTIFICERINGEN

DGNB er en bæredygtig certificering af bygninger, hvor i alt 49 kriterier bliver bedømt og får point. Pointene regnes sammen til en bedømmelse fra bronze til platin.

De 49 kriterier bedømmes i hovedparametrene miljø, økonomi og sociale forhold, hvor alle tre vægtes ligeligt. Der måles bl.a. på livscyklus af transport, forbrug af energi/vand under og efter byggeriet, byggematerialerne, holdbarhed, tilgængelig og indeklimaet i det færdige byggeri.

Det er Green Building Counsil Denmark som står for DGNB-certificeringen i Danmark.

DGNB HJERTE

DGNB hjertet er en ekstra udmærkelse til bygninger, der gør noget særligt for sundhed og indeklima. Formålet med DGNB hjertet er at få flere bygherrer til at prioritere indeklimaet, for de mennesker der skal bo eller arbejde i bygningerne efterfølgende. Mange, især offentlige, er begyndt at bygge efter at opnå DGNB-certificeringen, så interessen for DGNB hjertet er der i den grad også.

DGNB DIAMANT

DGNB diamanten tildeles som en ekstra udmærkelse til bygninger med en særlig flot arkitektur. Formålet med DGNB Diamant evalueringen er at understøtte den arkitektoniske kvalitet i bæredygtigt byggeri.

ØVRIGE CERTIFICERINGER

Der er fire store certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri. I Teqton har vi også mulighed for at hjælpe med den amerikanske LEED (som også er anvendt på flere danske byggerier), den britiske BREEAM, og altså den tyske DGNB-certificering. Den sidste som er den franske certificering HQE, tilbyder vi desværre ikke vores hjælp til.

TEQTONS PRODUKTER

Du kan blive meget klogere på os og vores produkter, hvor miljø og certificeringer er en naturlig del af processen.

TEQTONS ARBEJDE MED MILJØ OG CSR

Teqton lægger grundlaget for en bæredygtig og grønnere fremtid.

MERE INFO OM DGNB CERTIFICERING?

Kontakt Ole Skov for spørgsmål og vejledning