BÆREDYGTIGT LOGISTIKBYGGERI SIKRES GENNEM STÆRKE PRODUKTVALG

Hvordan kan man sikre sig at et logistik byggeri holdes så CO2 neutralt som muligt?.


Et naturligt svar er ofte at fokusere på genbrugsmaterialer som erstatning for nye, men faktum er, at dette ikke nødvendigvis giver den største gevinst.

Langt den største besparelse findes ved at bruge færre miljøbelastende materialer fra start af.

Dette kan gøres på flere måder.

 

PRODUKTVALGET

Det logiske 1. valg er ved at vælge et produkt der fra start af har et lavt CO2 aftryk. Dette er især vigtigt ved de helt store og tunge poster som f.eks. 25.000m² betongulve.

Her kommer Teqtons fugefri Teqplan Systemgulv i spil, da det er opbygget af en uarmeret Teqbase Valsebeton med en polymerforstærket Slidlagsbeton på toppen. Netop det faktum, at gulvet ikke anvender armeringsjern eller fibre, sparer CO2 regnskabet for en stor post.

Udvindingen og produktion af jern er en kæmpe synder på CO2 skalaen, da der bruges store mængder energi på smeltning og transport af disse produkter.

Det samme gør sig gældende for produktionen af Cement, der i mange traditionelle gulve, sammen med brugen af vand, er en tung faktor.

Ved et fugefrit Teqton gulv udlægges Teqbase jordfugtig og med et langt mindre forbrug af både cement og vand, end et traditionelt gulv.


BYGGEPERIODENS LÆNGDE

Men en overset faktor ved et byggeri som dette er den tid det tager at få opført bygningerne.

En langvarig byggeproces er en dyr byggeproces, både økonomisk og miljømæssigt.

I moderne logistikbyggerier skal der være fokus på den effektive byggeproces fra start til slut.

En vigtig faktor er underlaget der køres på i byggeperioden. Teqtons Teqbase er leveret i de tidligste faser af byggeriet under åben himmel, efter at randfundamenterne står klar. Dette giver samtlige andre håndværksgrene en fast base af beton at køre og arbejde fra i hele byggeperiode, uanset vejret, samt fjerner behovet for hjælpefundamenter, da vægelementerne afstives direkte i Teqtons gulve.

En kæmpe besparelse i tid, penge og CO2 påvirkning.


STYR PÅ CERTIFICERINGERNE

Moderne projekter underlægges et utal af regler og mærkninger.

En god ide, når der skal holdes styr på en ensartet rapporterings- og kontrolmetode i forbindelse med miljøregnskabet, men det stiller krav til den enkelte underentreprenør, for at kunne levere den nødvendige dokumentation der gør det muligt for bygherre og total entreprenør, at opfylde kravene.

Hvad end det hedder LEED, BREEAM eller DGNB, kan Teqton være behjælpelig med at sikre de nødvendige data til indrapportering. Det er desuden muligt for Teqton at levere en 3. parts godkendt EPD til projekterne, der indeholder en detaljeret redegørelse for vores produkt og det aftryk der kommer fra denne del af projektet.


KUNDENS BEHOV VS. HENSYN TIL MILJØET

I sidste ende er det jo altid kunden behov der kommer til at bestemme projektets udformning.

Kunden har brug for et pålideligt og effektivt produkt der gør det muligt at opretholde en smidig og effektiv produktion, men samtidig er det ønsket at spare miljøet for så stor en belastning som muligt.

Derfor er det ikke nødvendigvis det bedste at lede efter nye produkter og materialer der ikke ordentligt har bevist sit værd, men at finde og bruge de produkter der allerede er på markedet og opfylder de krav kunden har til funktion, men samtidig kan passes ind i en moderne verdens ønsker om en renere planet.

Teqtons uarmerede betongulve, opfylder kundens krav til slidstyrke, belastninger og rengøringsvenlighed. De fugefri gulve giver et godt og støjsvagt arbejdsmiljø og kan med almindelig rengøring uden kraftige kemikalier holde i årtier.


KONKLUSION

Store logistik projekter kan lade sig bygge med de grønne briller på og hensynet til miljøet i forsædet.

Men det kræver at alle har samme mål og fokus.

En kort, effektiv byggeproces, hvor alle unødvendige arbejdsgange og brug af materialer og energi er skåret fra, koblet med et materialevalg, der tilgodeser både kundens og miljøets behov, og som kan genbruges igen om 50 år til det næste projekt.

Teqton er stolt af at kunne bidrage til dette formål på alle parametre, og vi ser frem til mange flere grønne projekter i de kommende år.

Du kan læse mere om vores arbejde med miljø og CSR her.

VIL DU VIDE MERE?

Kontakt salgsansvarlig Ole Skov for spørgsmål og vejledning

TEQPLAN

Teqplan anvendes som slidlag ovenpå Teqbase, og kan benyttes i f.eks. produktions-, lager- og maskinhaller. Teqplan giver et fugefrit, lyst, slidstærkt, miljøvenligt resultat med stor belastningsevne.

Har du læst det seneste?

Gå til vores nyhedsside, hvor du kan læse andre aktuelle nyheder, pressemeddelelser og meget mere fra Teqton.